(Online) lerend werken aan teamresultaat

Samenwerken kan ontzettend leuk zijn. En soms is het vreselijk vermoeiend. Iedereen weet dat het veel kan opleveren, maar ook dat het niet vanzelf komt. Goed samenwerken vraagt behalve inzet en motivatie ook vaardigheid en discipline. Elk team heeft regelmatig onderhoud nodig. En oefening baart kunst. Daarom hebben we deze werkvormen opgeschreven. Om je daarbij te helpen. Alweer werkvormen? Ja, maar deze zijn anders….

De aard van samenwerken verandert

Jij werkt vast ook in een of meer teams. Zet ze maar eens op een rijtje voor jezelf, het zijn er misschien meer dan je dacht. Ingewikkelde vraagstukken los je vaak makkelijker op door samen te werken. In teamverband kan creativiteit en innovatie ontstaan. Dit weten we natuurlijk allang. Maar de stijl en de aard van samenwerken verandert snel. Mede door technologische vernieuwing krijgt teamwerk steeds vaker een virtueel of tijdelijk karakter. Mensen vormen makkelijker gelegenheidsformaties die zich niet zoveel aantrekken van tijd-, plaats- of organisatiegrenzen. Dit doet een groot beroep op ons aanpassingsvermogen. Samenwerken en samenleren liggen dichter bij elkaar dan ooit.

50 werkvormen met resultaat

Ons doel met dit boek is om een verzameling werkvormen aan te leggen die ondersteunend zijn aan lerend werken in teamverband. Het zijn werkvormen die direct iets opleveren. Dus geen ijsbrekers, navelstaarders of oppeppers, maar werkvormen die je kunt gebruiken om elkaar goed te leren kennen, een beslissing te nemen of een probleem op te lossen. Uniek is dat alle werkvormen gebruik maken van online tools: soms heel licht, ter ondersteuning, vaak ook juist prominent. Enkele werkvormen zijn er zelfs helemaal op gericht op online leren en werken als team mogelijk te maken.

Voor wie is dit boek bedoeld?

We denken dat vooral trainers en adviseurs het boek zullen gebruiken. Maar wat als teamleiders en teamleden zélf ermee aan de slag willen? Dat kan natuurlijk heel goed. Alle werkvormen zijn zo beschreven dat je ermee uit de voeten kunt zonder te beschikken over specifieke trainersvaardigheden. Slechts in een enkel geval adviseren we expliciet om een vaardige facilitator erbij te halen. Trainers en adviseurs, niet getreurd: vaak komen jouw kwaliteiten bijzonder goed van pas om de werkvormen meer diepgang te geven. Of ze in te passen in een bredere workshop of leergang.

Waarom met online tools?

Wellicht maak je gebruik van Dropbox of LinkedIn? Heb je een Twitter account of zit je op Facebook? De mogelijkheden van sociale media en andere online tools zijn enorm, maar nog onderbelicht voor wat betreft samenwerken. Met de beschreven werkvormen willen we die mogelijkheden bereikbaar maken.

  1. Soms om tijd te winnen: je kunt dan samen werken en leren zonder alsmaar bij elkaar te moeten komen. Overleg eens via en chatroom. Nu nog exotisch voor velen, maar onvermijdelijk dat dit tot je standaard repertoire gaat behoren.
  2. Of om mensen te engageren: de drempel om aan de werkvorm mee te doen kan lager worden als je achter je beeldscherm of met je telefoon kan ‘aanwezig’ bent. Iedereen kan meedoen: aan de kant zitten zwijgen is er niet bij.
  3. Zoveel werk vindt via een beeldscherm(pje) plaats: breng dus het samenleren ook dáárheen.
  4. Tenslotte kun je online dingen doen die voorheen onmogelijk of heel lastig waren. Leer elkaar bijvoorbeeld kennen door een moodboard van jezelf te maken.

Om met de werkvormen aan de slag te gaan, hoef je niet eerst alles te kunnen. Je kunt een werkvorm kiezen die je al goed in de vingers hebt en waarbij je nieuwsgierig bent naar de online mogelijkheden. Of je kiest een werkvorm die goed aansluit bij de dynamiek van het team op dat moment, en je laat je verrassen door de werkvorm en het online gedeelte. Op deze manier doe je stap voor stap ervaring op met sociale media tools en verken je de mogelijkheden.

De 50 werkvormen hebben we verdeeld naar vijf thema’s:

  • Thema 1: Koers uitzetten en organiseren – Denk aan een startend team, het maken van nieuwe jaarplannen en het ontwikkelen van visie met elkaar.
  • Thema 2: Vaardigheden oefenen – Zoals besluiten nemen, problemen oplossen en een betere dialoog voeren. Maar ook teamdiscipline!
  • Thema 3: Reflecteren en leren – Dit gaat over stilstaan en uit de box denken. Met nieuwe ogen naar elkaar en naar je omgeving kijken. Innoveren dus.
  • Thema 4: Kennis delen intern en extern – Hoe maak je gebruik van elkaars expertise? En hoe onderzoek je de buitenwereld?
  • Thema 5: Online werken en leren –  Hier ligt de nadruk expliciet op jezelf als team volledig 2.0 maken met behulp van online tools en sociale media.

Hoe we de werkvormen hebben beschreven

Op de volgende pagina’s vind je de werkvormen, waarbij we steeds beginnen met de kenmerken en criteria. Uiteraard zijn dit onze inschattingen. Als je een oefening met meer of minder mensen wilt uitproberen kan dat altijd. Deel je ervaringen! Bij aanschaf van het boek krijg je toegang tot onze online werk(plat)form. Laat je collega’s weten hoe het liep, geef ons je tips en adviezen. Vertel elkaar de varianten die je bedacht hebt. Jouw inzicht is waar het uiteindelijk om gaat.